over Lydia van Haelst

Voordat ik mijn eigen praktijk startte werkte ik al jarenlang als verpleegkundige in de gezondheidszorg. Na mijn verpleegkundige opleiding in Den Haag, volgde ik onder andere de opleidingen voor hartbewaking en intensieve care in het Sint Anthonius ziekenhuis dat toen nog in Utrecht gevestigd was en tegenwoordig in Nieuwegein huisvest. Ik heb in veel verschillende binnen- en buitenlandse ziekenhuizen gewerkt. Met veel plezier werkte ik op long-, nier- en kinderafdelingen. En op afdelingen voor interne geneeskunde, chirurgie en gynaecologie.

In het buitenland kwam ik tijdens mijn verblijf en werk ook in contact met andere, meer natuurlijke, geneeswijzen. Bij onder andere de Hopi-indianen, Aboriginals en Maori’s zag en leerde ik dat mensen met natuurlijke medicijnen ook van hun kwalen genazen. Mijn interesse was gewekt. Daarom volgde ik in de jaren tachtig de opleidingen homeopathie, natuurgeneeskunde en fytotherapie aan de Akademie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum. Ik sloot deze vierjarige dagstudie cum laude af.

Na deze studie startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het vak klassieke homeopathie me het meeste aansprak, werk ik daar bijna uitsluitend mee. Mijn grote uitgebreide kennis en ervaring in het reguliere circuit gebruik ik nog dagelijks in mijn werk en praktijk. Ik werk nog iedere dag met veel plezier en passie. Niet in het minste, omdat ik door de jaren heen zoveel mensen naar een gezonder leven heb mogen begeleiden.

  • Lydia-van-Haelst homeopathie

    Lydia van Haelst